Hoe kun jij gezonder worden?


De media staat er tegenwoordig vol mee.


Gezondheid.

We willen gezonder leven, meer energie krijgen, vaker sporten, een gezonder gewicht behalen, stoppen met roken. Kortom we zitten altijd vol goede plannen. Helaas zijn voor sommige mensen deze doelen zo onbereikbaar dat het al snel weer gebeurd is met de goede voornemens. Soms moet je de lat gewoon wat minder hoog leggen om doelen wel te kunnen halen.


Ik heb een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.


1. Ga bewuster eten. We hoeven geen crashdieet te gaan volgen of van alles te schrappen uit ons menu. Wel is het belangrijk om minder bewerkte producten te eten en drinken. Helaas zitten de meeste producten die je koopt vol stoffen die niet in je lichaam thuis horen. Zij zorgen voor de meeste klachten/ziektes waar veel mensen tegenwoordig mee te maken krijgen. Leer etiketten lezen! Vooral suiker in welke vorm dan ook is een grote boosdoener.


2. Wil je gaan afvallen of je gezondheid een boost geven, doe dan eens een reinigingskuur. Ook voor meer energie en vermindering van klachten is 1 a 2x per jaar een reiniging doen een aanrader. Je lichaam komt terug in balans, voedingsstoffen kunnen beter worden opgenomen en allerlei lichaamsfuncties zullen weer beter gaan verlopen. Je zult je na zo’n reiniging herboren voelen, minder gewicht, strakker in je vel, meer energie en een heldere kijk op de dingen.


3. Meer bewegen. Natuurlijk kun je heel gezellig en gevarieerd sporten in een sportschool. Een schema aanvragen voor krachtoefeningen of meedoen met allerlei soorten groepslessen. Als je ervan houdt is dat prima maar als het absoluut niet je ding is, begin er dan niet aan. Ben jij meer een type van buiten bewegen ga dan lekker wandelen, fietsen of hardlopen.

Bewegen is heel belangrijk maar kies voor iets wat je leuk vindt. Alleen dan ga je het volhouden.


4. Rust. We hebben het tegenwoordig allemaal druk.Hierdoor kun je stress opbouwen wat een regelrechte aanslag is op je immuunsysteem. Vooral vrouwen hebben een hoop ballen in de lucht te houden. Breng meer rust in je leven. Plan de dagen niet overvol en zorg dat je ook tijd voor jezelf inplant om gewoon even niets te doen. We kunnen dit tegenwoordig nauwelijks meer. Doe yoga-, of meditatieoefeningen of kruip lekker op de bank met een boek en kop thee. Die rustmomenten zijn vreselijk nodig.


5. Zorg voor voldoende nachtrust. Ga op tijd naar bed en zorg ervoor dat je direct tot rust komt. Dus geen laptop, tablet of mobieltje mee naar bed want even ‘uit’ staan, d.w.z. niet bereikbaar zijn voor anderen is hard nodig om je hoofd leeg te kunnen maken wat weer zorgt dat je beter ontspant tijdens je slaap. Je zult veel uitgeruster wakker worden.


6. Het ‘uit’ staan is ook overdag belangrijk. Velen mensen zijn verslaafd aan social media. We willen iedereen volgen, alles van iedereen weten en ook onze bezigheden delen. Dat is heel leuk maar het kost ook heel veel tijd. Tijd waar we juist zo’n gebrek aan hebben. Hier geldt dus, zit niet te lang en te vaak achter de laptop en leg je telefoon af en toe weg of schakel social media uit. Je zult zien dat je tijd gaat overhouden. Tijd waarin je meer aandacht kunt besteden aan je kinderen, partner of andere familie en vrienden. Want laten we eerlijk zijn, er gaat toch niets boven een leuk ‘live’ gesprek met anderen.


7. Stoppen met roken. Dit is een hele lastige verslaving want het is behalve de nicotine ook nog eens een gewoonteverslaving. Je moet dus 2 dingen overwinnen. De drang naar nicotine en de gewoonte om die sigaret op te steken. Bij dat kopje koffie, bij dat wijtje, na het eten. Ik weet het, ik was ooit ook een rookster.

Toch kan dit lukken, waar een wil is is een weg is mijn motto. Zorg dat je niets meer in huis hebt. Ook niet dat pakje ‘voor het geval dat’. Op de momenten dat je anders een sigaret op zou steken ga je iets doen. Een klusje in huis, een douche nemen, een wandeling maken. Verzet je gedachten, alleen dan gaat het lukken. Ga niet zitten wachten tot ‘de drang naar’ overgaat maar kom in actie. Je zult zien na een aantal dagen begint het al te wennen. Ga uiteraard niet snoepen in plaats van die sigaretten want voor je het weet zit je dan weer met een ander probleem.


8. Rust in je hoofd. Dit is iets wat voor velen onder ons ook een dingetje aan het worden is. Soms stop je wel met actief bezig zijn maar in ons hoofd gaan de radartjes maar door. Probeer meer te leven in het nu. Kijk niet achterom of vooruit maar geniet van het moment. Mindful bezig zijn met datgene wat je op dat moment doet. Ook hier geldt, oefening baart kunst. Probeer het maar eens! Je gaat echt wel meer genieten van de kleine dingen om je heen.

Op mijn website vind je veel handvatten om jouw leefstijl te verbeteren.

Kijk eens bij Yoga, Massage en Je weerstand. Ik weet zeker dat er wel iets te vinden is wat jou op dit moment goed past.
10 keer bekeken0 reacties
Meld je aan voor de nieuwsbrief
  • Facebook
  • Instagram

FeelGood Body & Mind Hoofddorp

info@feelgoodbodyandmind.com

Kvk nummer 66358523